Construcții metalice versus construcții clasice

Construcții metaliceConstrucții metalice versus construcții clasice

Pentru constructori, avantajul ridicării unei construcții metalice este cunoscut, apreciat și chiar preferat în detrimentul altor tipuri de construcții. De unde vine această predilecție și, mai ales, care sunt avantajele unor construcții metalice față de cele clasice explicate pentru cei care nu sunt specialiști în acest domeniu, al construcțiilor. În primul rând, este vorba de viteza cu care se realizează construcția pe diferite baze. De exemplu, atunci când se apelează la un schelet metalic, viteza de ridicare a carcasei construcției este de 5-7 ori mai mică decât dacă se apelează la construcțiile clasice.

În al doilea rând, este vorba despre rezistența unei astfel de construcții. Nu trebuie să fim un specialist în domeniu ca să ne dăm seama că un edificiu ridicat pe baze metalice va fi mult mai rezistent în fața diferitor intemperii ale vremii sau fenomene antropice decât o construcție clasică. Durabilitatea unei construcții metalice vine și din caracterul versatil al acesteia: se poate cu ușurință transforma în spațiu cu multiple destinații, la costuri mici și efort minim. De asemenea, o altă caracteristică de bază a unei construcții metalice vine din viteza de construire, din prețurile manoperă care se reduc cu până la 70%. În acest fel, realizarea acestui tip de construcție este rentabil pentru orice tip de activitate sau profil și este destinat unei palete largi de activități.

Proiectarea se face rapid, iar producția și montajul carcasei metalice pentru o locuință, de exemplu, durează în medie cam 25-30 de zile. Inginerii și arhitecții susțin că durata medie de realizare și finisare a unei locuințe de 150 de metri pătrați durează în medie două luni, timpul de realizare variind în funcție de suprafața și complexitatea locuinței, bineînțeles.